TREKZAKACADEMIE NIEUWEGEIN

HOME LOCATIE DOCENTEN CURSUS LINKS CONTACT

 

CURSUS

  • Een les-serie duurt 13 lessen (plus eindavond) en iedereen heeft eens in de twee weken les, op donderdagmiddag of donderdagavond.

  • De lessen duren 1 uur en 15 minuten.

  • De gemiddelde groepsgrootte is ca. 8 personen, minimaal 4, maximaal 12.

  • De lesseries beginnen altijd medio september. (wil je op een ander moment instromen, neem dan even contact op).

  • De kosten zijn dit jaar 210 euro voor 13 lessen.

  • Aan het eind van het seizoen hebben we een seizoensafsluiting (gratis) met meestal een optreden van een leuke band, of workshop van een andere docent.

  • In mei/juni zijn er losse wokshops waar iedereen zich voor in kan schrijven.

Een indicatieve beschrijving van de niveaus:

Beginners: Voor iedereen die nog nooit een trekzak heeft aangeraakt en voor mensen die nog best moeite hebben met het spelen van een mooie 3/4 maat als beide handen verschillende dingen doen.

Begonners: Voor iedereen die weinig moeite heeft met een 3/4 maat, maar met meer noten rechts dan links in bijvoorbeeld een 2/4 of 6/8 toch nog wel problemen heeft.

Middengroep: Voor iedereen die al een tijdje trekzak speelt en die de wat simpeler melodieën in 2/4, 3/4 en 6/8 na enig oefenen mooi kan spelen.

Gevorderden: Iedereen die bovenstaande groepen ontgroeid is.

Het docententeam bestaat uit Wouter Kuyper en soms een mede-docent. Deze mede-docent is altijd iemand die zijn sporen heeft verdiend als docent en/of als uitvoerend muzikant. Dit jaar doet Wouter het alleen.

In de lessen gebruiken we de tweerijer trekzak in de stemming C/F met gedraaide 5de binnenrij. Voor beginners raden we een huurinstrument aan (neem contact op).

 

Klik hier voor het huidige LESSCHEMA, u kunt het dan bekijken, printen of downloaden (en uitprinten ;-).

Hieronder een fragment van RTV Utrecht betreffende De Trekzakacademie nadat de lessen gestart waren, dit fragment is van april 2007.